Baudet over Islam en christelijk geloof...

In april 2015, toen nog onder de vlag van zijn broodheer, dhr Verkade van de SGP, (eigenaar van Herengracht 74) schreef Baudet een vlammend protest TEGEN de islam. (Verkade had toen al de nieuwe partij geïnitieerd, en Thierry aangesteld, maar officieel deden ze net of het eerst een denktank was...). Dat protest staat hier:

https://www.rd.nl/vandaag/binnenland/dr-thierry-baudet-vlammend-protest-tegen-islam-en-europese-dwang-1.461069

Met teksten als:

„"Het Nederland waar ik van houd, is in gevaar. Aller­eerst vanwege de islam, die grote verschillen laat zien met het christendom. Jezus keerde anderen de wang toe, Mohammed onderwierp een groot gebied aan zijn militaire heerschappij. Het christendom kent de scheiding tussen kerk en staat, de islam niet. Shariarecht hoort bij deze religie. De islam past kortom veel moeilijker in een democratische samenleving dan het christendom. Moslims komen met patriarchale en conflicterende opvattingen ons land binnen; denk aan de omgang tussen man en vrouw. Islamitische scholen onderwijzen de Holocaust niet meer, want dat geeft rebellie. Docenten worden er bang van. Het meest schokkende: de radicalisering van moslims neemt niet af, maar toe. Iedereen die serieus nadenkt over de toekomst van Nederland, moet zich hier grote zorgen over maken.”

Wat valt eraan te doen?

„Een ontmoedigingsbeleid voeren. Immigratie uit moslimlanden stoppen, geen moskeeën meer bouwen en geen islamitische scholen meer stichten.”

Waarom zou je moslims het voordeel van de twijfel geven, als je ziet wat er wereldwijd allemaal gebeurt? Ik ben tolerant, absoluut, maar tolerantie is wat anders dan toestaan dat moslims megamoskeeën met lange minaretten bouwen om bewust een enorme uitstraling te creëren. Moskeeën zijn broeinesten van anti-Nederlands gevoel en gedrag, kerken niet.”

Hoe reageren anderen op zo’n stevige stellingname?

„Met enorme opluchting. We durven helaas niets meer te zeggen in ons land. We verliezen onze manne­lijkheid, we gaan voor consensus, een vrouwelijke waarde. We zijn bang. Maar als er één schaap over de dam is, zeggen mensen eerlijk: Ik vind de islam eigenlijk ook helemaal niks.”

De islam ontmoedigen werkt alleen maar 
averechts?

„Zou kunnen, maar dat is chantage van de discussie. Ik ben voor een remigratieprogramma. Dat doet Denemarken ook. Laat immigranten die een funda­menteel andere samenleving willen hun Nederlandse paspoort inleveren en faciliteer hen om terug te keren. 

Veel sympathie heb ik voor de SGP. Voor de waterschappen heb ik op deze partij gestemd. Maar ik pas in veel opzichten helemaal niet bij de SGP. Ik ben veel liberaler. Ik ben voor het homohuwelijk, voor de legalisering van drugs. Ik gebruik nooit drugs, maar als mensen zich willen doodroken, laat ze hun gang gaan. Daarin ben ik libertijns.”

Baudet noemt zich een agnostisch cultuur­christen. „Ik geloof niet in God, wel in Bach. Zijn ”Matthäus Passion” is het hoogste wat ooit is bereikt. Ik ben gelukkig, heb een leuk leven, maar misschien dat er op een dieper niveau toch iets aan mij vreet, zoals bij alle mensen die zonder God leven.”

In mei 2018 zegt Thierry in een interview met De Telegraaf echter ineens dit:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2001275/thierry-baudet-het-ideologische-debat-ontbreekt

dat er in de islam “allerlei aanknopingspunten zijn voor een veel plezieriger interpretatie van dat geloof”.

Wilders zegt daarover dit: 

https://wnl.tv/2018/05/05/wilders-kritiek-baudet-islam/

''Een gevaarlijk standpunt'. Hetzelfde als het partijkartel'.

In het interview zegt Baudet binnenkort met een paar imams te gaan spreken. “Ik wil gewoon weten: wat speelt daar nou”, aldus Baudet. De FvD-voorman ziet zichzelf vooral als criticus van het islamisme, de politieke islam.

Gesprekken met Imams heeft hij echter nooit gedaan. Baudet woont in Amsterdam en wil gewoon normaal over straat kunnen?

Baudet is dus een draaikont? En kletst zich eruit?

We staan ook op: 

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram Social Icon
RvGemert

Copyright Notice © 2018-2023 Oprechts.nu ALL Rights Reserved