De Fouten van Baudet/FvD

JAAROVERZICHT 2019:

 

Alle domme/opmerkelijke/minder fraaie dingen van Baudet en het FvD in het afgelopen jaar, chronologisch neergezet, onderbouwd met de links naar MSM.

JM:

De twee buitenstaanders die in 2019 de Haagse agenda kaapten – NRC – 28 dec 2019

www.nrc.nl/nieuws/2019/12/28/de-2-buitenstaanders-die-in-2019-de-haagse-agenda-kaapten

... Toen volgde 20 maart de doorbraak: FVD grootste partij. Het wonderlijke was alleen: op dat moment dreigde datzelfde FVD al te bezwijken onder onmin. Binnenskamers was allang duidelijk dat Otten te realistisch was voor Baudets flirts met extreemrechts. 

Zo was er in 2018 op de Kamerfractie het kikker-incident. Een fan deed Baudet een porseleinen kikker cadeau die leek op Pepe the Frog, symbool van de Amerikaanse alt-rightbeweging. Het ergerde Otten dat de kikker steeds weer op zijn bureau belandde, en op een dag smeet hij de kikker in één beweging de prullenbak in. Het „kutding”, zoals Otten het noemde, viel in duizend stukjes uit elkaar. 

Baudet raakte buiten zinnen van woede, vernamen FVD’ers later. Zozeer dat hij die avond weigerde met Otten in de partijauto naar Amsterdam te rijden: Baudet nam een Uber die achter de partijauto aanreed.

Toen de twee 20 maart na alle campagnesuccessen naar de uitslagenavond reden, was dat de laatste keer dat Baudet en Otten samen in de partijauto zaten. Een maand later legde Otten in NRC uit, in het beste politieke interview van het jaar, dat Baudet radicaliseerde - en in de zomer gooide Baudet hem uit de partij. 

 

 

JL:   

THIERRY BAUDET INTERVIEW - DE JENSEN SHOW #75  - Robert Jensen - 27 dec 2019

Voor de liefhebbers: een uur lang Baudet, geïnterviewd door Robert Jensen 

Een paar glazen champagne en een mooi eindejaars gesprek met Thierry Baudet in de Jensen Show Special! youtu.be/Os9LQF2HXFI  Thierry bedrijft politiek met “de moed der wanhoop”.

 

 

JK:

Henk Otten vindt FVD te radicaal worden: 'Ik ben blij dat ik ervan af ben' - 1VD - 27 dec 2019

www.1vandaag.nl/henk-otten-vindt-fvd-te-radicaal-worden-ik-ben-blij-dat-ik-ervan-af-ben

 

Henk Otten boekte samen met Thierry Baudet een overweldigende verkiezingsoverwinning. Met zijn nieuwe partij 'GO' poogt Otten nu als senator een andere koers in te slaan. "Ik vind het Forum te radicaal geworden."

Vanwege onvrede over het economische beleid van het kabinet besloot hij de politiek in te gaan. "Ik ben van huis uit econoom en jurist. Op een gegeven moment dacht ik 'Dit kan ik beter' en ik kan dit niet meer aanzien. Dat is de reden dat ik de politiek ben ingegaan. Samen met Baudet en Rob Rooken vormde Otten FvD van denktank om tot politieke partij. Bij de verkiezingen in 2017 verovert de partij direct 2zetels in de TK.

Een ruk naar rechts

Maar begin 2019 wordt Henk Otten uit de partij gezet. Otten zelf noemt de samenwerking binnen FvD in het laatste jaar 'niet zo soepel' en ziet FvD nu een koers kiezen die hij zelf nooit was opgegaan.

Otten was toen penningmeester en werd door de partij van fraude beschuldigd. Naar eigen zeggen onterecht. "Dat is heel naar. Allereerst klopt het niet. Daarom heb ik ook aangifte gedaan voor smaad en laster. Het doel was om mij te beschadigen om de partij met een ruk naar rechts te kunnen trekken."

 

 

JJ:

Baudet: ‘’ik ben Lego, jij bent Duplo’’ - ‘Mensen met M’  - 24 dec 2019

www.youtube.com/

Baudet in het programma van Margriet: ‘’Mensen met M’’. Laat zichzelf weer goed kennen door zijn interviewster te “leren” hoe ze beter zou moeten interviewen. “Als ik voor een zaal van 3.000 mensen sta kan ik de hele zaal aanvoelen.” “Ik kan ontzettend goed luisteren”. Tevens doet hij deze belachelijk denigrerende uitspraak: ‘’ik ben Lego, jij bent Duplo’’. Zijn uitspraken staan weer bol van het narcisme. Kreeg veel kritiek.

JI:

Baudet blijft fan van Assad -Tw@thierrybaudet - 23 dec 2019

www.twitter.com/thierrybaudet/

“Fantastisch hoe de Christelijke wereld standhoudt en/of terugkeert in Syrië - ook nadat onze perfide elites alles hebben gedaan wat in hun vermogens lag om Assad te verzwakken, de Christelijke wereld in het Midden-Oosten ten onder te doen gaan en chaos te brengen in de levant.”

Baudet doet net alsof de Westerse wereld alle problemen en chaos in Syrië heeft veroorzaakt. Hij is zeker het dictatoriale regime van Assad en de opkomst van IS vergeten…

 

 

JH:

Het CDA is voorstander van Magnitsky-wetgeving - CDA / Pieter Omtzigt - 23 dec 2019

www.cda.nl/omtzigt/blog/het-cda-is-voorstander-van-magnitsky-wetgeving/

Baudet en de Britse FvD-sympathisant John Laughland (bekend vanwege zijn banden met Rusland) zijn tegen de Magnitsky-sancties, omdat dit zou getuigen van “Europese machtswellust”. Sergey Magnitsky was accountancy-expert en deed onderzoek naar fraude in Rusland en werd doodgeslagen in een Russische gevangenis. Na een uitspraak van het Europese Hof van de Rechten van de Mens zijn er sancties ingesteld tegen Rusland. Baudet lijkt hier Rusland te willen beschermen, nog meer dan mensenrechten…

 

 

JG:

Infantiele kerstfilmpjes van FvD - FvD - 13 dec 2019

www.youtube.com/

Volgens Baudet pakken ze onze Kerst af. De Uil van Minerva komt ook langs, net als Johan Derksen, die eerder al afstand nam van FvD…  Maar het enige dat hem interesseert: hij wil NOG MEER leden.

Hij wil de grootste worden. En zal het ledengeld + de bijdrage van het rijk daaróver weer goed kunnen gebruiken. En of u, net als de kat van Theo Hiddema, “Bram Hiddema”, ook lid wilt worden van FvD…

www.youtube.com/

 

 

JF:

Soms moeilijk te geloven: FvD-aanhangers zijn fatsoenlijke mensen - TPO/CA - 9 dec 2019

www.tpo.nl/2019/12/09/soms-is-t-moeilijk-te-geloven-dat-fvd-aanhangers-fatsoenlijke-mensen-zijn

Chris Aalberts blikt terug op de geschiedenis van FvD tot nu toe. Sinds hij over FvD schrijft krijgt ie vele scheldende aanhangers over zich heen. Hij werd geïntimideerd bij een bijeenkomst en er gaan valse roddels over hem de rondte. Inmiddels heeft hij meer dan 4.000 tweeps onder de 'negeer'knop staan, en dat geeft te denken: hoeveel fatsoenlijke FvD-aanhangers zijn er?

 

 

JE:

Afstand nemen v partijgenoten wordt voor FvD-ers steeds moeilijker – TPO/CA – 8 dec 2019

www.tpo.nl/2019/12/08/afstand-nemen-van-partijgenoten-die stap-wordt-voor-fvd-politici-moeilijker

Wanneer is het genoeg voor FvD/ers? Op Welk punt haak je af? Je wordt steeds verder opgerekt, want je partij-genoten gaan dóor… Chris Aalberts ziet veel nette mensen bij FvD, maar de partij zelf is dat niet. Zo worden er veel racistische vooroordelen geuit en andere extreme uitingen. Intern lijkt men elkaar er niet op aan te spreken, mede door de sterke hiërarchie en gebrek aan inspraak voor leden. En zo wordt het steeds normaler om extreme uitspraken te doen

 

 

JD:

Baudet tweet over 1 jongen ‘die is geen Amsterdammer’ - Tw@thierrybaudet  - 7 dec 2019

www.twitter.com/thierrybaudet/
Een in Amsterdam geboren en opgegroeide jongen is door een fout van zijn moeder zijn Nederlandse nationaliteit kwijtgeraakt, en dreigde daarom uitgezet te worden. Maar volgens Baudet is geboren worden en opgroeien in Amsterdam niet voldoende om jezelf Amsterdammer te mogen noemen…

 

 

JC:

Nieuwe penningmeester FvD was betrokken bij fraude - Tw@OprechtsNU - 1 dec 2019

www.twitter.com/OprechtsNu/    

En deze penningmeester neemt Otten de maat. Ephraïm was eerder al bij Mees & Pierson bank eruit gezet want hij “doorbrak de lijntjes”. Maar hij is vriendje van Paul Frentrop dus kon zo binnenkomen bij FvD.

 

 

JB:

FvD en de normalisering van radicaal rechts - TPO Chris Aalberts - 1 dec 2019

www.tpo.nl/chris-aalberts-forum-voor-democratie-en-de-normalisering-van-radicaal-rechts/

Aalberts verhaalt over de vele kritiek op de Islam en op het feminisme op het partijcongres. De angst voor moslims wordt goed aangewakkerd. Hij waarschuwt voor de normalisering van radicale ideeën.

 

 

JA:

Verslag FvD congres - TPO Chris Aalberts - 30 nov 2019

www.twitter.com/ChrisAalberts/

 

Baudet leidt zelf de ALV. De voorzitter is hiermee dus tevens de dagvoorzitter. Hij zal wel weer vinden dat niemand het beter kan dan hij. Duidelijk wordt onder andere:

Ondanks eerdere voornemens van Baudet wordt er geen aangifte gedaan tegen Otten. Baudet leidt zelf de vergadering waarin hij verantwoording moet afleggen. Niet echt objectief. Pas over een jaar zullen de statuten (misschien) gewijzigd worden zodat de leden meer inspraak krijgen. Baudet kapt onderdelen af vanwege “de beperkte tijd”. Het plenaire gedeelte wordt ingeleid door Baudet op de piano samen met rapper Lange Frans… Toespraak van Eva Vlaardingerbroek wordt de dagen erna zwaar bekritiseert.

 

Ondertussen wordt er op de ALV (waar journalisten niet welkom zijn) nog uitgebreid verteld over de “financiële malversaties” door huidig penningmeester Olaf Ephraïm. De partij bleek onverzekerd, kasgeld was spoorloos verdwenen. Ephraïm is echter zelf niet fris. (zie item OpRechtsNu van 1 dec)

www.tpo.nl/2019/11/30/video-penningmeester-fvd-we-waren-bijna-failliet-baudet-heeft-prive-geld-moeten-bijstorten/

 

 

IZ

FvD royeert kritisch lid – Saltmines/ Ahmed Araad – 24 nov 2019

https://saltmines.nl/2019/11/24/fvd-royeert-kritisch-lid/

Stel je bent lid van de VVD of PvdA. Je hebt een nogal sterk afwijkende mening over de partij. Je schrijft kritische stukken over de politiek leider en de richting van de partij. Word je dan geroyeerd door de partij? Nee. Wat nou als een partij dit doet die juist voor meer inspraak, discussie en zelfs directe democratie is? FvD dus. Robert van Gemeren (lid daarvan) is, net als ik overigens, kritisch op politiek leider Baudet. Op DDS, wat men niet als een links medium kan bestempelen, schreef hij een tweetal artikelen (‘FVD is aan het verwelken & ‘Al Baudets zetels zijn verloren, je hebt er niks aan!’’) waar je vooral frustratie leest. Je ziet als lid wat FvD allemaal wel kan bereiken en hoe iemand als Baudet de partij naar de gallemiezen aan het helpen is. Hij mag dan prima als stemmentrekker werken maar daar lijkt het voor Baudet dan letterlijk op te houden. De reden hiervan: Vooral het (over de top) narcisme van de politiek leider.

 

 

IY

Thierry Baudet keert zich tegen professoren - NRC - 22 nov 2019

www.nrc.nl/nieuws/2019/11/22/thierry-baudet-keert-zich-tegen-professoren

TB is altijd “voorstander” van democratie, maar hij stemt tegen meer (financiële) ondersteuning voor TK.

 

 

IX:

FvD gaat weer eens een lid royeren Tw@OpRechts - 22 nov 2019

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/11/22/thierry-baudet-keert-zich-tegen-professoren

Lustrumfeest: Tussen de feestvreugde van het vijfjarig bestaan, kampt FvD opnieuw met gedoe – of gedoetjes. Deze week royeerde het partijbestuur Robert van Gemeren, die zich vaak kritisch heeft uitgesproken over de partijkoers. Daarbij heeft hij volgens Forum „uitlatingen gedaan waaruit blijkt dat u redelijkerwijs niet geacht kan worden in te stemmen met de doelstellingen van de partij”, schrijft Van Gemeren. De partij geeft ook een tweede overtreding op als reden voor het royement, zegt hij: er stond een schrijffout in zijn inschrijving. Draadje Van Gemeren op Twitter:

https://twitter.com/OprechtsNu/status/1197529591079940096?s=20

 

 

IW:

PS-lid Forum stemt tegen eigen partij – De Limburger -  22 nov 2019

Vorige week brak het Limburgse Statenlid (en vice-fractievoorzitter) Cees van der Sande vanwege onenigheid met de rest van de Forum-fractie. Volgens Van der Sande wijkt de Limburgse afdeling inmiddels te ver af van de ideeën van Baudet. Hij besloot zijn zetel terug te geven. De zaak leek daarmee gesloten, maar nu wil Van der Sande alsnog voor één laatste PS-vergadering terugkomen. Daar wil hij de Partij voor de Dieren aan een meerderheid helpen om de groei van de geitenhouderij in de provincie een halt toe te roepen. Forum reageerde boos, maar Van der Sande blijft bij zijn voornemen: vandaag komt hij gewoon stemmen.

 

 

IV:

FVD wil debat over ‘jongeren’ die autochtonen in elkaar slaan - FvD - 21 nov 2019

https://www.youtube.com/watch?v=oHTw7q26daE

Baudet weet bij voorbaat al dat er sprake zou zijn van racisme van allochtonen naar autochtonen.

Op 5:55: Baudet blijft schreeuwen ook al heeft hij het woord niet en staat zijn microfoon uit. Die heeft Arib namelijk uitgezet. Desondanks gaat Baudet recht tegen Arib in en probeert te regie over te nemen. Arib wordt er heel erg moe van en zwaar geïrriteerd. Exemplarisch…

 

IU:

FvD verslijt personeelsleden als geen ander - Tw@OprechtsNu - 19 nov 2019

www.twitter.com/OprechtsNu/

Robert van Gemeren belde het partijkantoor voor tekst en uitleg over zijn weigering bij een FvD borrel. Blijkt dat de meest recente directeur van het partijbureau na 5 maanden alweer vertrokken is.

Afgelopen zomer was woordvoerder Christo Ruys al na 1 maand vertrokken…

Een paar dagen eerder was al bekend dat de beloofde brief aan Robert van Gemeren nog steeds niet verstuurd was. www.twitter.com/ehjongsma/

 

 

IT:

Limburgs Statenlid Forum weg na onenigheid met fractiegenoten - NRC - 15 nov 2019

www.nrc.nl/nieuws/2019/11/15/limburgs-statenlid-forum-weg-na-onenigheid-met-fractiegenoten

Het Limburgse Statenlid Cees van der Sande (FvD) stopt per 1 dec als volksvertegenwoordiger. Hij is ontevreden met de koers van zijn fractie. De Maastrichtenaar, tevens vicefractievoorzitter, was een van de twee onderhandelaars voor Forum tijdens de formatie in Limburg, dit voorjaar. Bij de verkiezingen werd de partij met 7 zetels de grootste na het CDA. „Nu. Moet. Het. Gebeuren”, twitterde hij die dag.

Van der Sande botste vrij kort daarna met de rest van zijn fractie over de partijlijn. Zelf nam hij het in zijn bewoordingen op voor de meer ideologische insteek van partijleider Baudet, terwijl zijn fractie-genoten zich pragmatischer opstelden. Na het zomerreces liet Van der Sande zich dan ook niet meer zien op het Limburgse provinciehuis.

 

 

IS:

‘’Kamer verbijsterd. Baudet vloert 50-jaar onderwijsbeleid’’ - FvD - 6 nov 2019

https://youtu.be/NVtW0vm9Hf0

11.30  min/sec ‘’ik vind cabaretiers helemaal niet leuk, want het zijn allemaal linkse eikels’’

14.00  ‘’we zijn in gesprek’. Arib: ‘’nee u bent niet in gesprek!”

21.54: ‘’uitwisseling is leuk want dan kan je ook eens met een ander naar bed’’

 

 

IR:

FvD weigert onaangekondigd lid op PS-borrel na 150km rijdenTw@OpRechts - 31 okt 2019

https://twitter.com/ChrisIsErbij/status/1190338853103656961?s=20

Lid krijgt geen uitleg aan de deur; moet maandag maar partij-kantoor bellen. Kan onverrichterzake naar huis. Had journalist Chris Aalberts meegenomen in zijn auto, die was gewoon binnen. Bestuur was gewoon aanwezig maar niemand wilde hem te woord staan of wat uitleggen.

Maandag gebeld: ‘’u krijgt een brief’’.  Brief duurt nog 2 weken.

 

 

IQ:

Thierry Baudet en media: oorlog? - Renzo Verwer - 26 sep 2019

https://renzoverwer.wordpress.com/2019/09/26/thierry-baudet-en-zijn-weerwoorden/

Ook oude vriend Eric C. Hendriks kreeg het te verduren van Baudet:

“Zie hoe diep het cultuurmarxisme is doorgedrongen! Zélfs in deze zaal zit iemand die een kritisch stuk over mij geschreven heeft in de NRC: Eric Hendriks. Ja, hij heeft weliswaar een hoofdstuk in dit boek geschreven, maar hij is zélf een cultuurmarxist!” Hij verwees naar mijn NRC-stuk “Thierry, extreemrechts heeft intellectueel niets te bieden” van 27 dec 2017, wat hij als een persoonlijk verraad ziet, omdat we ooit bevriend waren.

 

 

IP:

TB vindt zetelroof Van Haga niet kunnen; bij de VVD juichte hij t toe - Tw/@tdenooijer - 25 sep 2019

https://twitter.com/tdenooijer/status/1176776506326040577?s=20

Nu Otten zelf zetelroof heeft gepleegd bij FvD vindt Baudet het opeens niet goed; puur opportunisme.

 

 

IO:

Kandidaat-Statenlid FVD zegt lidmaatschap op na ‘intimiderende actie’ - NRC - 22 sep 2019

www.nrc.nl/nieuws/2019/09/22/kandidaat-statenlid-fvd-zegt-lidmaatschap-op-na-intimiderende-actie-

Sonny Spek is raadslid en was kandidaat Statenlid voor FvD.

“Spek benadrukt in zijn stuk dat zijn onvrede binnen FVD al langer bestond en de actie van Baudet tegenover Aalberts slechts „de druppel” was die de emmer deed overlopen. Volgens Spek is FVD in negatieve zin veranderd door „overmoed van de partijleider”. Hij stelt dat Baudet inhoudelijke vooruitgang binnen de partij dwarsboomt en zelf niet gecontroleerd wordt, waardoor hij roekeloos te werk zou gaan.”

 

 

IN:

Ingrijpen op FVD-partijkantoor slechts kwestie van tijd na zoveelste TB-incident - DDS - 21 sep 2019

www.dds.nl/2019/09/na-volgende-baudet-incident-journalist-zeggen-meer-fvd-leden-lidmaatschap-op/

“Baudet wilde dat ik iets tegen de FvD-leden zou zeggen. Ik zweeg en het werd wat stil. Toen stelde TB de vraag nog eens. Baudet meldde dat ik erop uit ben FvD stuk te maken en dat ik nog steeds boos ben dat ik niet op de EU-lijst van de partij stond. Baudet is hier duidelijk in zijn eigen leugens gaan geloven… De mensen om mij heen gaan wat uitwijken zodat de zaal mij goed kan zien. De cameraman komt op mij af en zet een lamp op mij. Baudet vergelijkt met me een sekteleider, vraagt waarom ik mijn rugzak niet af doe [kan iedereen wel raden]. Dan stopt het. De scene is relatief lang.”

 

 

IM:

C. Aalberts ‘geïntimideerd’ door Baudet tijdens ledenborrel FvD in R'dam - TPO - 21 sep 2019

www.tpo.nl/2019/09/21/CA-geintimideerd-door-thierry-baudet-tijdens-ledenborrel-fvd-in-rotterdam/

Baudet maakte Aalberts uit voor ‘sekteleider’, zei dat Aalberts FvD wil slopen en herhaalt de leugen dat Aalberts boos is dat hij niet voor FvD op de Europese lijst terecht is gekomen.

 

 

IL:

Baudet 8x uitgelachen om verklaring FvD partijcrisis Otten - PolitiekeVideos - 19 sep 2019

https://www.youtube.com/watch?v=MqIX4Nm6sSo

FvD maakt in een paar jaar tijd meer fouten dan andere partijen in 10 jaar…

En waarom doet Baudet geen aangifte als Henk Otten belastinggeld heeft gestolen?

 

IK:

De opkomst (en ondergang?) van FvD - Chris Aalberts - sep 2019

https://www.chrisaalberts.nl/item/opkomst-ondergang-fvd/

“Al met al is de conclusie dan ook dat FvD’ers eerder extremer dan gematigder zullen worden. Henk Otten begreep dat: hij wilde een partij waar CDA- en VVD-stemmers naar konden overstappen. FvD moest een partij zijn waarmee andere partijen wilden samenwerken en die compromissen moest kunnen sluiten. Die koers is grotendeels verlaten door de ideologische praatjes van Baudet. Leden en stemmers kunnen die koers niet bijsturen, ze kunnen alleen weglopen. Dat zal een doorlopend probleem blijven.”

 

IJ:

Harry Mens is klaar met Baudet: ‘Hij is rechts-extreem aan t worden’ - TPO - 15 sep 2019

www.tpo.nl/2019/09/15/video-harry-mens-is-klaar-met-baudet-hij-is-rechts-extreem-aan-het-worden/

“Sommige mensen om hem heen zeggen dat het een gevaarlijke gek aan het worden is. (-) Hij is rechts-extreem aan het worden op een manier die in het verleden toch heel erg fout afliep.”

Mens kan toch niet als een linkse activist weggezet worden, met zijn steun aan Pim Fortuyn…

 

II:

Baudet wil repatriëring NL-YouTubers na ‘domme baldadige’ inbraak Area 51 - AD -12 sep 2019

www.ad.nl/politiek/baudet-wil-repatriering-nlse-youtubers-na-ontzettend-domme-en-baldadige-inbraak-area-51/

“Andere partijen herinnerden Baudet eraan dat de zaak vanmorgen ook aan de orde is gekomen tijdens de commissievergadering van Buitenlandse Zaken. ‘Daar kon de heer Baudet vanwege zijn drukke agenda niet bij zijn’, sneerde CDA-Kamerlid Martijn van Helvert, refererend aan de kritiek dat de FvD-voorman vaak afwezig zou zijn bij Kamerdebatten.”

 

IH:

Ook Paul Frentrop kreeg grote bedragen vanuit FvD - TW@HaagseInsider - 5 sep 2019

https://twitter.com/HaagseInsider/status/1169691115391475713

Hij zou directeur zijn van het Renaissance Instituut, maar was hij dat wel daadwerkelijk?

 

IG:

In stilte centraliseert FvD de partij stapje voor stapje – TPO/Chris Aalberts - 4 sep 2019

https://tpo.nl/2019/09/04/chris-aalberts-in-stilte-centraliseert-fvd-de-partij-stapje-voor-stapje/

In plaats van het verder democratiseren van de partij wordt deze in stilte alleen maar ondemocratischer gemaakt; het bestuur is almachtig, afdelingen zijn afgeschaft en het bestuur wordt nog steeds niet door de leden gekozen.

 

 

IF:

Theo Hiddema spreekt over gedoe bij FvD - GeenStijl - 3 sep 2019

https://www.youtube.com/watch?v=KdD95H3K5a8

Want het gedoe blijft aanhouden met de reiskosten van Hiddema, ruzie met Otten en de vliegreisjes van Baudet.

 

 

IE:

Bestuursuitbreiding FvD toont nogmaals dat leden klapvee zijn - TPO/CA - 3 sep 2019

www.tpo.nl/2019/09/03/de-bestuursuitbreiding-van-fvd-laat-nogmaals-zien-dat-leden-klapvee-zijn/

De leden hebben niets te zeggen over de bestuursuitbreiding binnen FvD. Echte vernieuwing zou zijn dat vóór de stemming over de nieuwe bestuursleden een statutenwijziging plaatsvindt. De leden-vergadering moet ter plekke met een bepaalde meerderheid – ongeacht het aantal aanwezige leden – bestuursleden kunnen benoemen en ontslaan.

 

 

ID:

Th Baudet en Th Hiddema in Beau: “We zijn een vriend verloren” - Gids.tv - 3 sep 19

https://www.gids.tv/video/106700/theo-hiddema-otten-face-the-facts

Dit interview vond plaats na een congres in Zaandam waar de klapmachine goed stond afgesteld. Als Beau kritische vragen begint te stellen begint Baudet erg chagrijnig te worden…

Aflevering: https://www.rtl.nl/video/05a53153-41b1-35ef-afc2-5673e3079120/

 

 

IC:

Vergiftigde planten en gedoe over geld: de ruzie bij FvD – NOS – 2 sep 2019

www.nos.nl/nieuwsuur/artikel/vergiftigde-planten-en-gedoe-over-geld-de-ruzie-bij-fvd

Uitgebreide reconstructie van de ruzies binnen FvD, die vaak over geld gingen.

“We gaan terug naar feb 2018, de fractiekamers van FvD worden dan opgefleurd met planten. Aan Otten, dan nog penningmeester, wordt gevraagd de rekening van € 9000 te voldoen. Dat doet hij uiteindelijk, maar uit een interne mailwisseling blijkt dat dit onder protest was: "Zoals ik je meerdere malen heb aangegeven vind ik dit een erg hoog bedrag voor erg veel planten en ben ik van mening dat we als partij prudent met belastinggeld om dienen te gaan."

Niet veel later is de helft van de planten dood. Meerdere bronnen vertellen dat iemand op de fractie witte wijn in de plantenbakken heeft gegooid, ze zijn 'vergiftigd'. Sommigen zeggen dat het Otten was.”

 

 

IB:

Baudet meldde vluchten privéjet niet aan Kamer - HP/De Tijd - 2 sep 2019

https://www.hpdetijd.nl/2019-09-02/thierry-baudet-meldde-vluchten-privejet-niet-aan-kamer/

Baudet was de eerste om Pechtold te berispen om zijn “privé” geschenken maar hier doet hij precies hetzelfde. Begint hij onderdeel te worden van het partijkartel?

 

 

IA:

Vragen die FvD-leden in Zaandam aan hun partijkopstukken kunnen stellen - TPO / C. Aalberts - 1 sep 2019

www.tpo.nl/2019/09/01/vragen-die-fvd-leden-maandag-in-zaandam-aan-hun-partijkopstukken-kunnen-stellen/

Want met de interne democratie wil het allemaal nog niet zo lukken.

 

 

HZ:

Nog een statenlid sluit zich aan bij Henk Otten - TPO - 1 sep 2019

https://tpo.nl/2019/09/01/nog-een-statenlid-sluit-zich-aan-bij-henk-otten/

Persenaire is statenlid in Zuid-Holland en de zoveelste overstapper naar Otten.

 

 

HY:

FvD is de minst democratische partij – Tw @haagseinsider – 31 aug 2019

https://twitter.com/HaagseInsider/status/1167723963021189121?s=20

 

 

HX:

Interview met Paul Cliteur: FVD klaar voor het nieuwe jaar! - FvD website - 31 aug 2019

https://forumvoordemocratie.nl/actueel/interview-met-paul-cliteur-fvd-klaar-voor-het-nieuwe-jaar

Cliteur opent het nieuwe politieke jaar met dit bizarre stuk van Cliteur vol met onwaarheden.

Zo functioneert de Commissie van Beroep nog niet. Zie twitter-draadje van Robert van Gemeren: https://twitter.com/OprechtsNu/status/1168045773931651072?s=20

 

 

HW:

Henk Otten doet aangifte van smaad tegen FVD - AD - 30 aug 2019

https://www.ad.nl/politiek/henk-otten-doet-aangifte-van-smaad-tegen-fvd~a3cbfcb3/

“Het rapport dat de FVD-top na onderzoek opstelde rammelde en wederhoor ontbrak, stelt Otten, die inmiddels bouwt aan een nieuwe partij. ,,Dit flutrapport is alleen gemaakt om mij te beschadigen”.”

Ook het ministerie van Binnenlandse Zaken ziet geen aanleiding om Otten van onrechtmatigheden te verdenken. Baudet durft nog steeds geen aangifte te doen…

 

 

HV:

Otten op zoek naar een vrouwelijke partijleider - De Telegraaf - 29 aug 2019

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1133764488/otten-op-zoek-naar-een-vrouwelijke-partijleider

Waarschijnlijk wil hij laten zien dat hij, in tegenstelling tot Baudet, geen vrouwenhater is.

 

 

HU:

Hiddema valt Baudet af: Otten onterecht uit de partij gezet - RTL Nieuws - 28 aug 2019

www.rtlnieuws.nl/nieuws/nl/theo-hiddema-thierry-baudet-henk-otten-jinek-jair

“Hiddema had Otten en diens bondgenoot senator Jeroen de Vries het liefst binnenboord gehouden, want er 'zit geen kwaad aan', heeft hij gezegd. Het waren 'persoonlijke sentimenten, temperamenten en humeuren die de doorslag hebben gegeven' in de breuk, stelt de tweede man van FvD.”

Blijkbaar viel het allemaal wel mee met de “fraude” van Otten?

 

 

HT:

Brit gevraagd door TB voor EU FVD-lijst: John Laughland, Russisch gesponsord- DDS - 27 aug 19

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/08/brit-gevraagd-door-thierry-baudet-voor-europese-fvd-lijst-blijkt-john-laughland-gesteund-vanuit-rusland/

Laughland werkt in Parijs en wordt gesubsidieerd vanuit Rusland. Is dit iemand die de Nederlandse belangen moet behartigen? Gelukkig stak Henk Otten hier een stokje voor.

 

 

HS:

Forum voor Democratie keldert in peilingen na ruzie - Rijnmond.nl - 25 aug 2019

https://www.rijnmond.nl/nieuws/185375/Forum-voor-Democratie-keldert-in-peilingen-na-ruzie

De ruzie met Otten doet de partij geen goed, ondertussen lacht links in zijn vuistje…

 

 

HR:

“Treurig dat wij ons nu gedragen als de ergste kartelpartij’’, FVD - NRC - 23 aug 2019

www.nrc.nl/nieuws/treurig-dat-wij-ons-nu-gedragen-als-de-ergste-kartelpartij-appten-ze-bij-fvd

Een inkijk in interne notities, appjes en andere berichten waaruit de partijruzies blijken. Binnen FvD begrijpen ze niet wat democratie van ze vergt.

 

 

HQ:

Weer Statenlid van FvD naar nieuwe partij Otten - NOS - 23 aug 2019

https://nos.nl/artikel/2298667-weer-statenlid-van-fvd-naar-nieuwe-partij-otten.html

"In strijd met de goedkeuring van een accountantsrapport is Henk Otten door Thierry Baudet in de openbaarheid van malversaties beschuldigd zonder bewijsvoering, zonder wederhoor en zonder aangifte te doen", aldus Van den Berg.

Lees hier zijn snoeiharde ontslagbrief: https://twitter.com/tomjanmeeus/status/1164952153414406145

 

 

HP:

FOTO – Baudets boreale boekenplank - GeenStijl - 21 aug 2019

https://www.geenstijl.nl/5149169/foto-baudets-boreale-boekenplank/

Foto van alle boeken die Baudet bestelde over de ideologen van Hitler. Past bij de boreale speech van maart 2019 en laat opnieuw flirt met extreem-rechts zien. Foto van FvD Robert Baljeu.

 

 

HO:

Op boreaal geleuter zit niemand te wachten - Op n neo-VVD ook niet - H. Woorden/V.Onrust - 21 aug 19

www.hardewoorden.nl/op-boreaal-geleuter-zit-niemand-te-wachten-op-een-neo-vvd-ook-niet/

“In tactische politieke bekwaamheden blijft Baudet achter bij Otten c.s. Baudets poging om de breuk als een bestuurlijke vertrouwensbreuk gebaseerd op financieel wanbeleid of zelfs zelfverrijking van Otten af te schilderen is ongefundeerd en ongeloofwaardig. Wel begrijpelijk, om de mainstreamkiezer niet nog verder van zich te vervreemden. Otten c.s. laten zien het spel beter te begrijpen door het racisme en nu zelfs nazisme vuurtje aan te wakkeren. Je weet dat je dan zendtijd krijgt bij de MSM. De aantijgingen zijn niet helemaal ongefundeerd want er zijn voldoende serieuze aanwijzingen voor een ongezonde belangstelling voor Alt-right, naar het schijnt vooral bij de aanvoerder van de jeugd. Om Baudet een racist of een nazi te noemen is echt totale onzin.”

 

 

HN:

Henk Otten: “Thierry Baudet is een racist” - GeenStijl - 20 aug 2019

https://www.geenstijl.nl/5149160/het-had-zo-mooi-kunnen-zijn/

“Bij EenVandaag beschuldigt Otten zijn voormalige vriend openlijk van racisme: "Het boreale kwam niet uit de lucht vallen, dat komt recht uit de jaren 30. En Baudet las ook allemaal dat soort boeken, over de ideologiën van Hitler. Baudet zat vaak tegen het racistische aan."  En: "Het is de vraag of je een politieke partij moet gebruiken als vehikel voor academische debatten die je zelf leuk vindt. Ik vind van niet."

 

 

HM:

Het verschijnsel Otten - Dagblad 010 / Ronald Sorensen - 19 aug 2019

https://dagblad010.nl/columns/het-verschijnsel-otten-

“Ondertussen rees de ster van Henk Otten. Beoogd fractievoorzitter in de senaat. Hij kwam op de buis en in de kranten verschenen artikelen over hem. Ineens stond Henk in de belangstelling en zijn zelfvertrouwen groeide zienderogen. Hij meende zo belangrijk te zijn, dat hij niet in de gaten had gebruikt te worden door de geroutineerde redactie van De Telegraaf.” Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen. Otten en zijn trawanten hebben die duidelijk niet. Vergetelheid zal hun lot zijn.”

 

 

HL:

Henk Otten en zijn Ottianen hebben het verleden niet mee - Volkskrant - 19 aug 19

www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/henk-otten-en-zijn-ottianen-hebben-het-verleden-niet-mee

Afsplitsingen meestal geen succesvolle partijen. Dit maakt de kans klein dat Otten straks nog in de Kamer zit.

“Ook opiniepeiler Maurice de Hond ziet niet in welke electorale niche de FvD-afsplitsing zou moeten vullen. De constructieve, liberale anti-immigratiepartij die Otten voor ogen staat bestaat namelijk al, zegt De Hond. ‘Ottens partij wordt gewoon de VVD in de oppositie.”

 

 

HK:

Oud-FVD’er Otten richt nwe partij op en twee FvD-senatoren gaan mee - Nu.nl - 19 aug

www.nu.nl/politiek/oud-fvder-otten-richt-nieuwe-partij-op-en-twee-fvd-senatoren-gaan-mee.html

2 senatoren gaan mee dus FvD van 12 naar 9 zetels in Eerste Kamer en niet langer de grootste.

 

 

HJ:

Zeeuws Statenlied Robert Brunke stapt per direct uit FvD - PZC.nl - 19 aug 2019

www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/zeeuws-statenlid-robert-brunke-stapt-per-direct-uit-fvd

‘Aanleiding is de handelwijze van het partijbestuur aangaande het beleid en de interne machtsstrijd die via de media wordt uitgevochten’, schrijft hij. ‘Als gekozen volksvertegenwoordiger herken ik mijzelf niet meer in de politieke koers en uitlatingen en zal na het zomerreces als eigen lijst vertegenwoordigd zijn in de PS en mij inzetten voor de Zeeuwse burgers en hun belangen.’

 

 

HI:

BJ Spruyt over FvD: “Liever cultuurchristendom dan links christendom” - Cip.nl - 2 aug 2019

www.cip.nl/cip+/bart-jan-spruyt-over-fvd-liever-cultuurchristendom-dan-links-christendom

Hoeveel blijft er over van liberalisme met zoveel christelijke vrienden en aanhang?

 

 

HH:

Interview Theo Hiddema en Ozcan Akyol - Radio 1 - 11 aug 2019

https://www.nporadio1.nl/onze-man-in-deventer/uitzendingen/661876-2019-08-11

De vlakke toon van Hiddema verraadt een gebrek aan bezieling, zie ook het filmpje waarin hij het FvD event in Zaandam aankondigt:  https://www.youtube.com/watch?v=heuM04NOmaI

 

 

HG:

Geert Wilders vertegenwoordigt achterban beter dan Baudet’ - WNL - 8 aug 2019

https://wnl.tv/2019/08/08/geert-wilders-vertegenwoordigt-achterban-beter-dan-thierry-baudet/

Baudet misleidt mensen volgens Sander Schimmelpenninck. “Schimmelpennink ergert zich ‘kapot’ aan Baudet. “Ik vind hem een ontzettende opportunist die niet zuiver is over zijn beweegredenen. Het blijkt nu ook, en dat was al vrij lang bekend, ook bij mij, dat hij de politiek in is gegaan om geld te verdienen. Hij wist eigenlijk niet wat hij anders moest.””

 

 

HF:

Oud fvd-lid richt nieuwe partij op: al Baudets zetels zijn verloren, je hebt er niks aan - DDS - 6 aug 2019

www.dds.nl/2019/oud-fvd-lid-richt-nieuwe-partij-op-al-baudets-zetels-zijn-verloren-je-hebt-er-niks-aan/

Ondernemer en rechtse politiek activist Robert van Gemeren gaat een nieuwe partij oprichten, nadat hij eerder al teleurgesteld opstapte bij FvD. In de aangekondigde beweging van Henk Otten gelooft hij niet, dus neemt hij zelf het initiatief: “FvD zit in cordon sanitaire door de gemankeerde Baudet - ze zullen nooit mee mogen doen.” De partij moet tussen VVD/CDA en FvD/PVV ín staan.

 

Van Gemeren wil dat er een nieuwe politieke partij op rechts komt in Nederland. Hij hekelt de graai-cultuur waarbij politici zichzelf en hun vriendjes verrijken. FvD beloofde alles anders te doen, maar blijkt slechts een paar jaar later vooral ‘meer van hetzelfde’. Baudet en zijn incrowd deden het per saldo gewoon allemaal voor het geld. Dat en meer zal hij binnenkort onthullen op zijn nieuwe website ‘DefoutenvanFVDbaudet.nl. Rob is al langere tijd zeer kritisch over Baudet en zijn belangrijkste adviseurs en medewerkers.

 

Volgens de Zwijndrechtenaar is overduidelijk te zien dat “FvD een soort PVV 2.0 is geworden, en net zo goed in een politiek isolement zit als Wilders. Baudet heeft het veel te bont gemaakt en denkt dat hij zich van alles kan permitteren. Politiek Den Haag vindt hem echter abject.”

 

 

HE:

M de Hond winstwaarschuwing FVD: “partij had 10% kunnen groeien, dat is afgezwakt” - DDS - 4 aug 2019

www.dagelijksestandaard.nl/2019/08/maurice-de-hond-ziet-beperkte-groei-voor-fvd-de-partij-had-tot-10-procent-kunnen-groeien-dat-is-afgezwakt/

Van meer dan 28 zetels naar 16 tot 19. Zo wordt het lastig om het partijkartel te breken…

 

 

HD:

Terugblik en vooruitblik - Forum voor Democratie - 31 juli 2019

https://www.youtube.com/watch?v=3lROFt8lJNc

Baudet claimt dat er veel nieuwe leden bij zijn gekomen, ondanks de perikelen met Henk otten. Vreemd, aangezien in de peilingen FvD tussen 28 maart en 8 september 14 zetels verloren heeft.

 

 

HC:

Robert Bor pluist de financiën van Henk Otten uit – TW @robert_bor - 31 juli 2019

https://twitter.com/robert_bor/status/1156603066860429312

Om aan te tonen dat Otten failliet zou zijn en daarom fraude zou hebben gepleegd. Bor was eerder nog PVV-er maar probeert zich bij FvD in te werken door als loopjongen voor Baudet te fungeren.

 

 

HB:

Of Henk Otten nou fraudeerde of niet, Baudet disfunctioneert - TPO/C.Aalberts - 30 jul

www.tpo.nl/2019/07/30/of-henk-otten-nou-fraudeerde-of-niet-TB-disfunctioneert

Plus: Vooralsnog heeft Otten meer beschuldigingen weerlegd dan het partijbestuur heeft onderbouwd..

 

Op 24 juli bracht de partij plotseling een verklaring uit dat FvD bij het ministerie van Binnenlandse Zaken een mogelijke fraude met partijsubsidie heeft gemeld. De vraag moet zijn: waarom meldt FvD dat publiekelijk? FvD kan Otten van fraude verdenken en hem er ook van beschuldigen, maar er is geen reden om dat via de media te doen. Het partijbestuur – Thierry Baudet en Rob Rooken – had deze melding kunnen doen zonder persbericht. Dat geldt voor alles wat er afgelopen week gebeurde. Het partijbestuur had in stilte onderzoek kunnen doen, maar gooide het allemaal op straat.

 

Als het partijbestuur in stilte tot de conclusie was gekomen dat Otten moest vertrekken, was dat natuurlijk nieuws geweest want ook dan had Otten uit de Senaatsfractie moeten vertrekken. Maar dan was de rel wel in één dag afgelopen. Het partijbestuur koos er echter voor in een nieuwsluwe periode meerdere dagen met nieuws te komen en zo de media-aandacht te maximeren. Zo probeert het partijbestuur Otten zoveel mogelijk te beschadigen. Maar verhip, het partijbestuur beschadigt zichzelf nog meer...

 

Als het partijbestuur Otten echt van fraude verdenkt, moet dat tot op de bodem worden uitgezocht. Het is in zo’n geval belangrijk dat er aan feitenonderzoek wordt gedaan en dat onomstotelijk vast komt te staan wat de situatie is. Dat is belangrijk voor het partijbestuur om de beschuldigingen te kunnen onderbouwen, maar ook voor Otten die zich dan tegen die beschuldigingen kan verweren. Er moet onderzoek komen wat boven elke twijfel verheven is. FvD-Senator Rookmaker lijkt dat ook te snappen.

 

HA:

De verlate ontknoping van een lange machtsstrijd bij Forum - NRC - 30 juli 2019

www.nrc.nl/nieuws/2019/07/30/de-verlate-ontknoping-van-een-lange-machtsstrijd

De partij leek eerder een geldmachine en verdienmodel te zijn voor de bestuurders dan een democratische politieke beweging. Paul Frentrop en Paul Cliteur kregen grote betalingen vanuit FvD.

 

 

GZ:

Lijmpoging Henk Otten en Thierry Baudet nu al gestrand - RTL Nieuws - 30 juli 2019

www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/lijmpoging-henk-otten-en-thierry-baudet-nu-al-gestrand

Senator Dorien Rookmaker probeerde te bemiddelen, maar dit werd niet op prijs gesteld. Reactie van Henk Otten: "Bijzonder prijzenswaardig dat mijn collega-senator Rookmaker dit heeft geprobeerd. Ook zij komt er nu helaas achter dat met dit FVD-bestuur geen enkel gesprek mogelijk is."

 

 

GY:

‘Forum-kiezers voelen zich verraden’ - De Telegraaf - 29 juli 2019

https://www.telegraaf.nl/video/1076990850/forum-kiezers-voelen-zich-verraden

De kiezers hebben niet gekozen voor LPF-toestanden, maar krijgen deze nu wel.

Bijbehorend artikel: www.telegraaf.nl/van-hoop-naar-woede-achterban-forum-maakt-zich-zorgen

 

 

GX:

Johan Derksen: ‘Baudet moet draai om de oren krijgen’ - WNL - 27 juli 2019

https://wnl.tv/2019/07/27/johan-derksen-baudet-moet-klap-om-de-oren-krijgen/

“Volgens Derksen is ieder interview met Baudet tegenwoordig een ‘cabaretshow voor academici’. “Het moet steeds weer gekker.”

De voormalig hoofdredacteur van Voetbal International pleit ervoor dat ‘iemand’ nu aan ‘de handrem trekt’ of Baudet een klap op de oren geeft. “Het is gewoon een blaag die zichzelf schromelijk overschat.’”

 

 

GW:

Onderzoeksrapport gelekt aan GS: ‘Otten betaalde minnares met subsidiegeld van FvD’ - GS - 25 jul 19

www.geenstijl.nl/rapport-gelekt-aan-GS-otten-betaalde-minnares-met-subsidiegeld-van-forum/

Baudet schreef dit rapport zelf, Otten zou een minnares geld hebben betaald van Forum. Otten pareert dit door op twitter een bankafschrift te laten zien dat het rapport van Baudet tegenspreekt. Baudet doet ook geen aangifte van fraude; blijkbaar heeft hij hier geen bewijs voor?

 

 

GV:

Akkoord op komst in Zuid-Holland, FvD definitief niet in coalitie - WNL - 24 juli 2019

wnl.tv/2019/07/24/akkoord-op-komst-in-zh-fvd-definitief-niet-in-coalitie/

Baudet was in filmpjes over de coalitie-onderhandelingen bijna als enige in beeld, de rest van de fractie is maar bijzaak. Zie bijvoorbeeld https://www.youtube.com/watch?v=0QFn0BBDVg8

Allemaal grote woorden en een hoop bombarie, want het ging alsnog fout. FvD zet zich keer op keer buitenspel in de provincies.

 

 

GU:

Politiek met Sjoerd – Politieke partijen in NL: eenheidsworst of niet? - Ipsos - 9 juli 2019

https://www.ipsos.com/nl-nl/politiek-met-sjoerd-politieke-partijen-nederland-eenheidsworst-niet

FvD wordt door kiezers gezien als veel naar rechts geschoven. Dit laat een gat op rechts zien tussen de VVD en FvD.

 

 

GT:

Baudet in Cafe Hendriks & Genee: ”Klimaatakkoord en immigratie zijn zelfmoord” - Gids.tv - 1 juli 2019

www.gids.tv/video/baudet-in-cafe-hendriks-genee-klimaatakkoord-en-immigratie-zijn-zelfmoord

Baudet blijft achter de vergelijking staan die hij trok tussen Hitler en de leiders van de EU…

 

 

GS:

Waarom Baudet en Cliteur geen deuk in een pakje boter slaan - VN - 25 juni 2019

https://www.vn.nl/baudet-cliteur-pakje-boter/

 

Paul Cliteur liet van de week zien wat er mis kan gaan als studeerkamergeleerden zich in de politieke arena begeven, stelt Thijs Broer. Onder leiding van Thierry Baudet gedraagt Forum voor Democratie zich nog steeds niet als serieuze politieke partij, maar als een in de politiek verdwaalde praatclub.

 

Dat blijkt ook uit het dedain voor het politieke ambacht dat Baudet sinds zijn aantreden in de Tweede Kamer tentoonspreidt: bij Kamerdebatten komt hij zelden opdagen, voor het smeden van meerderheden en het verbeteren van wetgeving heeft hij geen enkele belangstelling. Baudet is pas in zijn element op bijeenkomsten van het Renaissance Instituut – zoals hij het wetenschappelijk bureau doopte – en van de JFVD: daar kan hij zijn provocerende gedachten de vrije loop laten en zich koesteren in de warme belangstelling van zijn aanhangers.

 

Het probleem is alleen dat van een politieke partij meer wordt verwacht dan hoogdravende, ongerichte ideeën. In het onbarmhartige licht van de schijnwerpers staat Baudet keer op keer te kijk als verdwaalde eeuwige student – tot groeiende ergernis in delen van zijn eigen achterban (waar zakenlieden als Henk Otten (de in ongenade gevallen voormalige penningmeester van FVD), al eerder lieten merken dat ze weinig moeten hebben van Baudets boreale verhalen): zij willen FvD ombouwen van een in de politiek verdwaalde praatclub tot een serieuze politieke partij – tot op heden met weinig succes.

 

Verschillende FVD’ers probeerden achteraf het ‘partijkartel’ de schuld te geven, maar de waarheid is een andere: wie zich in de politieke arena blijft gedragen als studeerkamergeleerde en eeuwige provocateur slaat uiteindelijk geen deuk in een pakje boter.

 

GR:

JFVD Congres 2019 - JFVD - 11 juni 2019

https://www.youtube.com/watch?v=9-EEqTPRBA4

Veel dubieuze gebeurtenissen op het JFvD congres. Yernaz, de man die riep dat zwarten een lager IQ hebben, werd hartelijk verwelkomd na een tijd afwezig te zijn geweest.

Een versiercoach houdt een toespraak: “Zegt een vrouw nee, dan heeft ze haar benen misschien niet geschoren.”. Nee is blijkbaar geen nee voor deze “meesterversierder”.

Een wetenschapper spreekt over IQ en of dit daalt en zo ja waarom.

JFvD-voorzitter Freek Janssen roept op om te stoppen met Netflix en porno. Houdt dubieuze speech over strijd; zelfs Annabel Nanninga uit kritiek op deze denkbeelden in haar speech.

Baudet in zijn laatste speech: “We are fucking awesome!”

 

 

GQ:

Nabestaanden MH17 zeer geschokt door Baudet: ‘Dit is schandalig’ - RTL N - 24 mei 19

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/mh17-ploeg-rusland-oekraine-jit-baudet-thierry-nabestaanden

“De Stichting Vliegramp MH17 is geschrokken van de uitspraken. "Ik vond ze eerlijk gezegd schandalig. Meneer Baudet is een volksvertegenwoordiger en sluit blijkbaar een groep van vele duizenden nabestaanden uit. Hij heeft ons bepaald niet gesteund met zijn verhaal. Hij heeft dingen gezegd die onjuist zijn, zonder enige kennis van zaken maar wat roepen. En wat-ie ook heeft gedaan met zijn opmerkingen over het Joint Investigation Team, is dat hij in feite de onafhankelijk van het JIT in diskrediet heeft gebracht. En dat neem ik hem zeer kwalijk", zegt Piet Ploeg.”

 

 

GP:

Debat Rutte-Baudet: fel en persoonlijk - AD - 23 mei 2019

https://www.ad.nl/politiek/debat-rutte-baudet-fel-en-persoonlijk~a9e3cc7f/

Baudet schiet zichzelf in de voet door te suggereren alsof Mark Rutte een emotieloze robot is met zijn vraag “wanneer heeft u voor het laatst gehuild?”. Als Rutte aangeeft dat dit bij het overlijden van zijn zus was geeft Baudet emotieloos antwoord: “Gecondoleerd”. Verder worden de leiders van de EU door Baudet ook nog even vergeleken met imperialisten en dictators als Napoleon en Hitler. Dus: t eerste half uur was voor Baudet, daarna kwam Rutte sterk terug; 3 miljoen banen door EU. Uitglijders TB: huilen-vraag, Napoleon-Hitler-EU, MH17, Essay vrouwen.

 

 

GO:

Baudet promootte video NL-se extreemrechtse/antisemitische site - NU.nl - 22 mei 19

www.nu.nl/politiek/baudet-promootte-video-nederlandse-extreemrechtse-en-antisemitische-site

Het maakt Baudet niets uit; ook een video die gepost is door Fenixx, een extreem-rechtse en antisemitische website, wordt gewoon gedeeld. Om het nog erger te maken geeft hij een paar dagen later aan dat hij de verwijzing niet kent van “Ich habe es nicht gewusst”. Een Dr. die dit niet weet? Baudet liegt duidelijk, zeker als later blijkt dat ie vele boeken besteld heeft over de ideologen van Hitler…

 

 

GN:

Baudet uit kritiek op abortus, euthanasie en werkende vrouwen - NL Dagbl - 20 mei 19

https://www.nd.nl/nieuws/politiek/baudet-uit-kritiek-op-abortus-euthanasie-en.3381374.lynkx

In zijn essay waarin hij het boek “Serotonine” van Michel Houellebecq bespreekt uit hij kritiek op moderne verworvenheden van vrouwen. Dit past prima thuis in de wereld waar hij graag naar terug wil, namelijk naar voor de Franse revolutie in 1789…

 

 

GM:

Verstoten FvD-kopstuk R. Baljeu: ‘Binnen de partij heerst n enorme angstcultuur’ - VK - 15 mei 2019

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/verstoten-fvd-kopstuk-robert-baljeu-binnen-de-partij-heerst-een-enorme-angstcultuur~bbfad466/

Baljeu werd uit de Statenfractie van Noord-Holland gezet. “Zoals er met Henk Otten is afgerekend, de manier waarop hij voor de bus is gegooid… Gatsie, daar draait je maag van om.’” En: “‘Baudet is zo erratic, zo grillig. Dan was ik bezig met ondersteuningsverklaringen, maar dan kwam hij ertussendoor met iets wat helemaal geen hout sneed. Dat ik stekkers moest halen bij de Apple Store, of zoiets. Ik heb hem wel eens tegengesproken, maar zeker publiekelijk duldt hij dat niet. Hij wil de leider uithangen. Ik heb ook niks met de kant van Forum die flirt met die stomme alt-right-onzin, dat boreale gelul. Helemaal niemand in NL zit daarop te wachten.’”

Echt een narcist: “Baudet beziet media-aandacht als communicerende vaten. Meer aandacht voor iemand anders, betekent minder aandacht voor hem. Dat vindt hij erg.’”

GL:

Debat Rutte en Baudet rond: FvD-leider ‘accepteert’ met venijnige tweet - AD - 15 mei.

www.ad.nl/politiek/debat-rutte-en-baudet-lijkt-rond-fvd-voorman-accepteert-met-venijnige-tweet

Baudet vindt zichzelf belangrijk genoeg voor een 1-op-1 debat met Mark Rutte.

“Volgens Rutte heeft Baudet ‘rare verzinselen’, bijvoorbeeld dat een ‘nexit’ goed zou zijn voor NL. De premier vindt dat een ‘onverantwoord risico met onze veiligheid, onze stabiliteit en welvaart’. ,,Het is ergens op een zolderkamer bedacht. Bij flakkerend kaarslicht, met een ganzenveer geschreven. NL heeft niets aan een zolderkamergeleerde die daar zit te fröbelen hoe de ideale wereld in elkaar zit.’”

Interessant artikel: http://verenoflood.nu/ep2019-en-debat-rutte-baudet-drama-farce-vergetelheid/

Baudet denkt op de een of andere manier dat hij een één op één debat met Rutte zou kunnen over-leven. De campagne van Forum gaat goed, waarom een debat riskeren waarmee je alles kan verliezen en iedere, net aangetrokken kiezer weer terug zou kunnen gaan naar de VVD.

Er zit en zat geen logica achter deze zet. Baudet komt gelikte filmpjes waarin hij zijn ego maar al te vaak streelt. Hij heeft maar liefst twee handen vol aan boeken geschreven, hoeveel Rutte? Baudet waant zich onsterfelijk, maar de echte blamage moet nog komen.

GK:

BREAKING: FvD en Robert de Haze Winkelman verzoenen zich - DDS/T.Dokter - 15 mei

www.DDS.nl/2019/05/baudet-en-robert-de-haze-winkelman-verzoenen-zich-na-jaartje-uit-elkaar/

Twee jaar geleden werd de samenwerking met vrijwilliger De Haze Winkelman beëindigd, maar nu verzoent de partij zich met hem. Baudet: ‘’Robert was vanaf de oprichting betrokken bij FVD en de campagne voor de eerste TK-zetels. Hij en zijn vrouw hebben een belangrijk aandeel gehad in de opstart van de partij. Feb 2018 namen we afscheid omdat we op dat moment niet hetzelfde idee hadden over de wijze waarop onze partij zich moest ontwikkelen. Ik ben enorm blij dat we de strijdbijl nu kunnen begraven en samen verder gaan. Met zijn talenten kan onze missie nu nóg sneller worden gerealiseerd. Ook de andere als gevolg van dit conflict vrijwillig of gedwongen vertrokken leden nodig ik van harte uit om weer lid te worden.”

GJ:

Was de FvD-ruzie een ‘centenkwestie’ van ‘botsende karaktertjes’? - Trouw - 4 mei 2019

https://www.trouw.nl/nieuws/was-de-fvd-ruzie-een-centenkwestie-van-botsende-karaktertjes-niet-alle-vragen-zijn-beantwoord~b7ad46be/

Volgens Hiddema was er ook sprake van botsende karakters. Eerder gaf Otten al een interview aan het NRC waarin hij kritiek uitte op Baudet. “Otten corrigeerde partijleider Baudet publiekelijk in de krant. Diens toespraak op de avond van de Provinciale Statenverkiezingen over de ‘boreale wereld’ en de ‘uil van Minerva’ deugde niet, vond Otten. Baudet zou de partij te veel naar rechts trekken, richting de ‘alt-right-types’. En: “De partij is groter dan Baudet. Het is beter als meer mensen op de voorgrond treden.”

GI:

Oud-FVD-lid: vrolijke vriendenclub werd langzaam uiteengereten door de angstcultuur van Otten - EenVandaag - 27 april 2019

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/oud-fvd-lid-vrolijke-vriendenclub-werd-langzaam-uiteen-gereten-door-de-angstcultuur-van-otten/

“Volgens Legger zorgde Otten voor een nare sfeer binnen de partij. "Het was een enthousiaste en vrolijke vriendenclub. Dit is langzaam uiteengereten door de angstcultuur van Otten. Dieptepunt hiervan was zijn coupe in december in 2017. In Leusden werden in één klap 250 capabele mensen ontslagen, de hele ruggengraat van de partij. Otten trok toen alle macht naar zich toe."”

GH:

Achterban FvD verdeeld over toekomst Otten – EenVandaag – 26 april 2019

www.eenvandaag.avrotros.nl/alle-uitslagen/item/achterban-fvd-verdeeld-over-toekomst-otten/

“Een deel van de kiezers is het met die kritiek eens. Zo vindt 16 procent dat FvD te rechts wordt.

Een derde (36 procent) van de ondervraagde kiezers is het eens met de kritiek dat Baudet zichzelf teveel in het middelpunt van de partij plaatst. En ongeveer de helft (50 procent) vindt dat de partijleider teveel filosofische taal gebruikt.”

GG:

Strijd binnen Forum escaleert met ‘karaktermoord’ na ‘kasmoment’ door partijarchitect Otten – De Volkskrant – 25 april 2019

www.volkskrant.nl/strijd-binnen-forum-escaleert-met-karaktermoord-op-partijarchitect-otten

Hiddema lijkt Otten te beschermen, in tegenstelling tot Baudet:

“FvD-Kamerlid Theo Hiddema probeert in de Tweede Kamer de schade voor Otten nog te beperken. Hij spreekt van ‘een kasmoment’ zonder kwaaie bedoelingen, zeker geen fraude of greep in de kas. De poging tot de-escalatie is tevergeefs. Even later stuurt het partijbestuur onder leiding van Baudet een persbericht de wereld in waarin Otten juist wordt beschuldigd van ‘een greep in de kas’.”

 

 

GF:

Ook twijfels over vergoedingen voor verblijfskosten van FvD-Kamerlid Theo Hiddema - De Volkskrant  - 24 april 2019

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/ook-twijfels-over-vergoedingen-voor-verblijfskosten-van-fvd-kamerlid-theo-hiddema~bdc1a7d6/

Hiddema staat geregistreerd in Maastricht, maar woont feitelijk in Amsterdam. Hierdoor krijgt hij meer reiskosten vergoed dan hij maakt.

GE:

2e man Forum Henk Otten:’Baudet trekt de partij te veel naar rechts’ - NRC - 19 april 2019

www.nrc.nl/nieuws/2019/04/19/2e-man-forum-otten-baudet-trekt-de-partij-te-veel-naar-rechts

Het beruchte interview van Otten met het NRC, dat zijn ondergang inluidde. Baudet trekt de partij teveel naar rechts, Otten spreekt over “boreaal gelul”.

 

GD:

Oude geestverwanten veroordelen Baudets retoriek - De Kanttekening - 19 april 2019

https://dekanttekening.nl/samenleving/oude-geestverwanten-veroordelen-baudets-retoriek/

Tijdens de hoogtijdagen van de denktank FvD omringde Baudet zich met jonge intellectuelen. Als we nu kijken naar de partij is er niemand van de begindagen er nog bij. Geen Eric C. Hendriks, Geerten Waling, Arno Wellens of Arnout Maat. Hoe zou dit toch komen?

Baudet sprak uren met de Russische fascist Aleksandr Doegin. Eerder sprak hij met de racist Jared Taylor. “Baudet weet heus wel hoe een woord als ‘boreaal’ opgevat kan worden, en dat mensen zullen opzoeken wat het betekent."

GC:

Baudet valt Greta Thunberg hard aan - Tw @thierrybaudet - 18 april 2019

https://twitter.com/thierrybaudet/status/1118641868680642562

Laatdunkend en minachtend Twitteren moeten we aan Baudet overlaten. Kritiek hebben op een tiener in plaats van het mediateam van de tiener daar is Baudet ook niet vies van:

“Haha. Dat dit vroegrijpe Alice Miller-syndroom mag “speechen” in het Europees Parlement is de ultieme illustratie v/h failliet van de huidige elites. Laten we de kneuzen die meejanken met dit narcistisch pubertijdsperikel vervangen en verslaan”

 

 

GB:

Professionalisering FvD betekent nog meer baantjes voor vriendjes - TPO/C. Aalberts - 16 april 2019

https://tpo.nl/2019/04/16/de-professionalisering-van-forum-voor-democratie-betekent-nog-meer-baantjes-voor-vriendjes/

FvD voert veranderingen door, maar van democratisering is nog steeds geen sprake. Nieuwe adviseurs binnen het bestuur hebben geen inspraak. Aalberts duikt de statuten in om te laten zien hoe weinig democratie er zit in “Forum voor Democratie”. Wie er nog hoop voor had dat Baudet het ‘partijkartel’ wou breken heeft een plaat voor z’n kop. Forum trekt alleen mensen aan die er zijn voor het geld. Volksvertegenwoordiging? Nee, zakken vullen zoals PvdA’ers en VVD’ers ook al jaren doen.

GA:

Ingezonden brief opponerende Leidse hoogleraar over de promotie Baudet - Miko Flohr - 4 april 2019

https://twitter.com/mikofLohr/status/1113877821695373312

Ondertussen beledigt Baudet andere Kamerleden vanwege hun “miserabele drs. titels”.

Brief van de professor:

http://archief.mareonline.nl/archive/2019/04/04/brief-geen-jij-bak-maar-een-mond-vol-tanden

“Bij de promotie van Baudet was ik hoogleraar in Leiden. Anders dan Geerten Waling aan de redactie vertelde, beschuldigde ik Baudet niet van het bedrijven van ideologie. Ik citeerde een juridische bepaling en vroeg of hij die kende. Hij kende haar niet.

 

 

FZ:

Exclusief interview met Th. Baudet: “Er is in heel Europa een ware herontwaking gaande” - Die Weltwoche via Fenixx - 31 maart 2019

https://fenixx.org/2019/03/31/exclusief-interview-met-thierry-baudet-er-is-in-heel-europa-een-ware-herontwaking-gaande/

Voor een buitenstaander klinkt het taalgebruik van Baudet wellicht ‘verfrissend’, ‘opmerkelijk’ of ‘filosofisch’. Voor Volksnationalisten of etnische nationalisten klinkt hij als dé Ware. Baudet flirt graag met de extreme kanten op rechts. Waarom?

 

 

FY:

De 100 van Baudet: het netwerk van de verkiezingswinnaar - Elsevier/CJoosten - 28 maart 2019

https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2019/03/de-100-van-thierry-baudet/

Elsevier laat 100 invloedrijke mensen rond Baudet zien; het is duidelijk dat het hier vooral om conservatieve academici en christenen gaat en weinig “gewone” Nederlanders.

FX

Oikofobie? Boreaal? Immanent? Oftewel: wat zei Baudet? - AD - 21 maart 2019

https://www.ad.nl/politiek/oikofobie-boreaal-immanent-oftewel-wat-zei-baudet~a6827f80/

Henk Otten was niet op de hoogte van deze speech, die meer gemaakt leek te zijn voor universiteits-professoren dan gewone Nederlanders. “Boreaal betekent letterlijk ‘noordelijk’ of ‘noordenwind’. … In extreem-rechtse kringen dient het woord ook als een soort eufemisme voor raszuiverheidstheorieën. Baudet ontkent dat het bij hem die betekenis heeft.”

 

 

FW:

Baudet stopt na aanslag Utrecht met flyeren, FVD-manifestatie gaat wél door: ‘Essentieel samen te komen!’ - DDS - 18 mrt 2019

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/thierry-baudet-stopt-na-aanslag-met-flyeren-fvd-manifestatie-den-haag-gaat-wel-door-essentieel-samen-te-komen/

“Baudet ziet in de gebeurtenissen in Utrecht geen reden om zijn avond met Haagse aanhangers te schrappen. Sterker nog, zowel hij als mede-Kamerlid Theo Hiddema vinden het “juist nu essentieel om samen te komen met elkaar te spreken over de toekomst van het land.”“ Of Baudet toont gewoon een gebrek aan respect voor de slachtoffers.

 

 

FV:

Baudet: dossier v.e narcistische fopintellectueel - De toestand in de wereld - 12 mrt 2019

www.de-toestand-in-de-wereld.com/2019/03/12/dossier-van-een-narcistische-fopintellectueel/

Een uitgebreid dossier van bizarre uitspraken van Baudet en anderen binnen FvD.

We staan ook op: 

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram Social Icon
RvGemert

Copyright Notice © 2018-2023 Oprechts.nu ALL Rights Reserved